Forældrenes erfaringer

Forældreakademiet fandt sted i bydelen Aalborg Øst i efteråret 2016. Her har vi samlet en række udtalelser fra nogle af forældre i Aalborg Øst:

En forælder var i praktik i en børnehave, hvor hun i fællesskab med sin fagperson, udviklede konceptet ”Forældrekaffe”. Hun fortæller blandt andet, at hun faldt til med det samme og hun synes det gjorde en forskel for personalet, at hun var der som en ekstra ressource, og de fik mere overskud i deres arbejde med børnene.Til trods for at hun har været på kontanthjælp i 12 år og lider af en depression, har hun gennem Forældreakademiet fået overskud og tro på sig selv. Hun har efterfølgende fået et fast job i den børnehave hun var i praktik hos.
Hun er sikker på, at projektet vil skabe glæde for andre.

En af forældrene var i praktik på en skole, hvor hun fortæller om en dreng og hans tvillingesøster, der havde det svært. Hun arbejde med dem i de to uger, hun var der: Gik ture, støttede dem, gav dem nærvær, opmærksomhed og tryghed. Hun kunne se en positiv udvikling på de to børn på blot to uger. Hun har et ønske om at fortsætte arbejdet med dem.
Hun fik en indsigt i, hvilket stort arbejde det er at være lærer og har fået mere respekt for lærerne.
Hun har indset, at hun kan mere end hvad hun tror – projektet har styrket hendes selvtillid og troen på sig selv.

To af forældrene, der begge er bydelsmødre i Aalborg, var i praktik på en lokal fritidscenter/klub. I det arabiske miljø er ordet ”klub” meget negativt. De to mødre oplevede at deres fordomme omkring fritidscentre var forkerte, og har herefter fortalt andre i lokalområdet om deres oplevelser, og om hvordan et fritidscenter fungerer, samt de mange muligheder der er for børnene. Begge mødre har nu indskrevet deres børn i fritidscenteret, og har opfordret andre forældre i deres eget miljø til at gøre det samme.